ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА BONOTHYRK® /БОНОТИРК® 

пептиди на паращитовидните жлези

BONOTHYRK®  е хранителна добавка, представляваща комплекс от пептидни фракции, характерни за паращитовидните жлези в човешкия организъм.  Паращитовидните жлези са част от ендокринната система на човешкия организъм. Те произвеждат паратиреоиден хормон, който контролира нивото на Ca2+ йони и фосфати в кръвта. Паратиреоидният хормон е сложен протеин, който се състои от 80 аминокиселини. В здравия организъм с нормално функциониращи клетки паратиреоидният хормон целево действа в костите и бъбреците. Неправилното функциониране на паращитовидните жлези в резултат на различни ендогенни и екзогенни за човешкия организъм фактори  води до здравословни проблеми в нервната и мускулно-скелетна система.

Хранителната добавка BONOTHYRK® нормализира функцията на паращитовидните жлези, като намалява липсата на пептиди и възстановява синтеза на протеини вътре в клетките. Изолираните пептиди  притежават избирателно действие върху клетките на паращитовидните жлези, нормализират метаболизма в тях и повишават функционалната им активност, което води до възстановяване на правилното им функциониране.

Хранителната добавка BONOTHYRK® е клинично изпитвана и е с доказана ефективност. Препоръчва се за възстановяване на функционалната активност на паращитовидните жлези, при лечение на хиперпаратиреоза и хипопаратиреоза, остеопороза, деминерализация на костната тъкан, хипокалцемия, пикочнокаменна болест, отслабване и изтръпване на мускулите, както и при мускулни спазми.

Хранителната добавка BONOTHYRK® е естествена за човешкия организъм. Този факт дава възможност за нейното приемане и лесно комбиниране с други хранителни добавки и лекарства и може да се използва като допълнение към конвенционално медицинско лечение.

Хранителната добавка BONOTHYRK®  е налична в опаковка от 20 или 60 капсули по 0,2 г. Всяка капсула съдържа пептиден комплекс на паращитовидните жлези, микрокристална целулоза, желатин, лактоза, калциев стеарат и титаниев диоксид.

Препоръчителният прием за лица над 18 г. е по 1-2 капсули 1-2 пъти дневно по време на хранене. Продължителност на приемане – 1-3 месеца. Целесъобразно е да се проведе повторен курс след 1-3 месеца.