ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА CERLUTEN®/ ЦЕРЛУТЕН®

пептиди на мозъка

CERLUTEN® е хранителна добавка, представляваща комплекс от пептидни фракции, характерни за мозъка в човешкия организъм.  Централната нервна система е първичният най-важен контролен орган в цялото тяло на човека. Централната нервна система отговаря за изпращането, получаването и интерпретирането на информацията от всички части на човешкото тяло. Тя контролира отговорите на тялото спрямо дразненията във външната среда и правилното функциониране на вътрешните органи и системи. Неправилното функциониране на клетките на нервната тъкан и мозъка в резултат на различни ендогенни и екзогенни за човешкия организъм фактори  води до нарушения в правилното функциониране на централната нервна система.

Хранителната добавка CERLUTEN® нормализира функцията на централната нервна система, като намалява липсата на пептиди и възстановява синтеза на протеини вътре в клетките. Изолираните пептиди, характерни за мозъка, притежават избирателно действие върху клетките на нервната тъкан, нормализират метаболизма в тях и повишават функционалната им активност, което води до възстановяване на правилното им функциониране.

Хранителната добавка CERLUTEN® е клинично изпитвана и е с доказана ефективност. Препоръчва се за прием след прекарани кризисни състояния като инсулт и черепно-мозъчна травма, за нормализиране на мозъчната дейност на фона на атеросклероза, при симптоми на влошена памет и нарушена концентрация, болест на Алцхаймер и на Паркинсон, разсеяна склероза, синдром на хронична умора, депресия, невралгии и неврити.

С напредването на възрастта естествено състояние за човешкия организъм е намаляването на неговия клетъчен активитет. Хранителната добавка CERLUTEN®  се препоръчва за поддържане на оптималната функция на клетките на нервната тъкан за всички хора на възраст над 35 години, както и при хора, подложени на прекомерен стрес, което води до забавяне на процеса на остаряване на организма.

Хранителната добавка CERLUTEN®е естествена за човешкия организъм, който факт дава възможност за нейното приемане и лесно комбиниране с други хранителни добавки и лекарства и може да се използва като допълнение към конвенционално медицинско лечение.

Хранителната добавка CERLUTEN®е налична в опаковка от 20 или 60 капсули по 0,2 г. Всяка капсула съдържа пептиден комплекс, характерен за клетките на мозъка, микрокристална целулоза, желатин, лактоза, калциев стеарат и титаниев диоксид.