ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА CHITOMUR®/ЧИТОМУР®

пептиди на пикочния мехур

CHITOMUR® е хранителна добавка, представляваща комплекс А1 от пептидни фракции, характерни за пикочния мехур в човешкия организъм. Пикочният мехур е важен детоксикиращ орган в човешкия организъм, който складира отделената от бъбреците урина и в подходящ момент я извежда извън тялото. Изпускането на урина е често срещан здравословен проблем за хората и има огромно негативно влияние върху тяхното качество и активност на живот. Обикновено проблемът по-често се среща при мъже над 40 години и е съпроводен със смущения в простатната жлеза.

Неправилното функциониране на клетките на пикочния мехур в резултат на различни ендогенни и екзогенни за човешкия организъм фактори  води до сериозни нарушения и болестни състояния.

Хранителната добавка CHITOMUR®  подобрява състоянието на клетките на стената на пикочния мехур, стимулира  мускулния тонус на детрузора или сфинктера, подобрява  и нормализира метаболитните процеси в тях.

Хранителната добавка CHITOMUR®  е клинично изпитвана и е с доказана ефективност. Препоръчва се за прием  при хроничен цистит, нарушен процес на уриниране в резултат на заболявания на простатата, нарушен процес на уриниране в резултат на менопаузата, неврогенен пикочен мехур, незадържане на урината в резултат на отпускане на тазовите органи при жените.

С напредването на възрастта естествено състояние за човешкия организъм е намаляването на неговия клетъчен активитет. Хранителната добавка CHITOMUR® се препоръчва за поддържане на оптималната функция на клетките на пикочния мехур, което води до забавяне на процеса на остаряване на организма.

Хранителната добавка CHITOMUR® е естествена за човешкия организъм. Този факт дава възможност за нейното приемане и лесно комбиниране с други хранителни добавки и лекарства и може да се използва като допълнение към конвенционално медицинско лечение.

Хранителната добавка CHITOMUR® е налична в опаковка от 20 и 60 капсули по 0,2 г. Всяка капсула съдържа пептиден комплекс А1, характерен за клетките на пикочния мехур, микрокристална целулоза, желатин, лактоза, калциев стеарат и титаниев диоксид.

Препоръчителният прием за лица над 18 г. е по 1-2 капсули 1-2 пъти дневно по време на хранене. Продължителност на приемане – 1-3 месеца. Целесъобразно е да се проведе повторен курс след 1-3 месеца.