ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА ENDOLUTEN®/ЕНДОЛУТЕН®

пептиди на епифизата

ENDOLUTEN® е хранителна добавка, представляваща комплекс от пептидни фракции, характерни за епифизата в човешкия организъм. Пинеалната жлеза, или т.нар. епифиза, контролира цикличните процеси в тялото посредством синтеза на мелатонин и по този начин влияе върху продължителността на човешкия живот. Пептидите на епифизата имат оздравителен ефект върху невроендокринната, имунната, сърдечносъдовата и репродуктивната система. Те подобряват въглехидратния метаболизъм, съня, костите и костния мозък и ставните връзки. Хранителната добавка ENDOLUTEN® удължава теломерите, т.нар. предпазни краища на хромозомите, и по този начин увеличава броя на възможните клетъчни деления.

Неправилното функциониране на клетките на епифизата в резултат на различни ендогенни и екзогенни за човешкия организъм фактори  води до сериозни нарушения и болестни състояния като рак, сърдечносъдови болести, диабет, депресии, сексуални смущения и др.

С напредването на възрастта естествено състояние за човешкия организъм е намаляването на неговия клетъчен активитет. Професор Хавинсон препоръчва хранителната добавка ENDOLUTEN® като най-добрия продукт за всеки човек над 35-40-годишна възраст, който иска да поддържа максимална продължителност на живота си и да забави процеса на стареене.

Хранителната добавка ENDOLUTEN® е естествена за човешкия организъм. Този факт дава възможност за нейното приемане и лесно комбиниране с други хранителни добавки и лекарства и може да се използва като допълнение към конвенционално медицинско лечение.

Хранителната добавка ENDOLUTEN® е налична в опаковка от 20 и 60 капсули по 0,2 г. Всяка капсула съдържа пептиден комплекс, характерен за клетките на епифизата, микрокристална целулоза, желатин, лактоза, калциев стеарат и титаниев диоксид.

Препоръчителният прием за лица над 18 г. е по 1-2 капсули 1-2 пъти дневно по време на хранене. Продължителност на приемане – 1-3 месеца. Целесъобразно е да се проведе повторен курс след 1-3 месеца.