ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА KARTALAKS®/КАРТАЛАКС®

за нормализиране на функциите на хрущялните тъкани и на опорно-двигателния апарат

KARTALAKS® е хранителна добавка, представляваща комплекс от пептидни фракции, характерни за хрущялната тъкан в човешкия организъм.

Хрущялната тъкан е вид съединителна тъкан, която покрива повърхностите на ставите и на костите и придава известна твърдост на местата, където не е функционално добре да се развиват кости. Характерна особеност за хрущялната тъкан е, че в нея не проникват кръвоносни съдове, а такива достигат само до повърхностния слой клетки. Затова е от изключително значение добрият метаболизъм на тези клетки.

Неправилното функциониране на клетките на хрущялната тъкан в резултат на различни ендогенни и екзогенни за човешкия организъм фактори  води до сериозни нарушения и болестни състояния.

Хранителната добавка KARTALAKS® подобрява състоянието на клетките на хрущялната тъкан, подобрява  и нормализира метаболитните процеси в тях.

Хранителната добавка KARTALAKS® е клинично изпитвана и е с доказана ефективност. Препоръчва се за прием от възрастни хора, професионални спортисти и от всеки, който се нуждае от комплексното лечение на остеохондроза на гръбначния стълб, остеоартроза, остеопороза, както и след травми и счупвания, а също така при профилактика на склеротичните и дегенеративните процеси в гръбначния стълб и ставите.

С напредването на възрастта естествено състояние за човешкия организъм е намаляването на неговия клетъчен активитет. Хранителната добавка KARTALAKS® е отличен продукт за всеки, който иска да бъде максимално дълго активен  и да забави процеса на стареене.

Хранителната добавка KARTALAKS® е естествена за човешкия организъм. Този факт дава възможност за нейното приемане и лесно комбиниране с други хранителни добавки и лекарства и може да се използва като допълнение към конвенционално медицинско лечение.

Хранителната добавка KARTALAKS® е налична в опаковка от 20 и 60 капсули по 0,2 г. Всяка капсула съдържа пептиден комплекс AC-4 (аланин, глутаминова киселина, аспарaгинова киселина), характерен за клетките на хрущялната тъкан, микрокристална целулоза, желатин, лактоза, калциев стеарат и титаниев диоксид.

Препоръчителният прием за лица над 18 г. е по 1-2 капсули 1-2 пъти дневно по време на хранене. Продължителност на приемане – 1-3 месеца. Целесъобразно е да се проведе повторен курс след 1-3 месеца.