ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА OVAGEN®/ОВАГЕН®

за  нормализирането на функциите на черния дроб и стомашно-чревния тракт

OVAGEN®  е хранителна добавка, представляваща комплекс от пептидни фракции, характерни за черния дроб и стомашно-чревния тракт в човешкия организъм.

Черният дроб е жлеза и важен орган, част от храносмилателната система на човешкия организъм. Изпълнява основна роля, свързана с метаболизма на човек. Отговаря за дезинтоксикацията на вредни вещества, за складирането на гликогена, синтеза на плазмени белтъци и храносмилателни ензими. Работата му е свързана със стомашно-чревния тракт, където се извършва смилане на храната и абсорбция на полезните за човек вещества и отделянето на вредните. В резултат на влошените условия на живот на съвременния човек, които се изразяват най-общо във високи нива на стрес, нередовно хранене и поемане на големи количества нездравословна храна едни от най-честите заболявания са свързани с проблеми в храносмилателната система. Затова е и от изключително значение да се постигне и поддържа нейното добро здравословно състояние.

Неправилното функциониране на клетките на черния дроб и стомашно-чревния тракт в резултат на различни ендогенни и екзогенни за човешкия организъм фактори води до сериозни нарушения и болестни състояния.

Хранителната добавка OVAGEN®  подобрява състоянието на клетките на черния дроб и стомашно-чревния тракт, подобрява  и нормализира метаболитните процеси в тях.

Хранителната добавка OVAGEN® е клинично изпитвана и е с доказана ефективност. Препоръчва се за прием при комплексното лечение на пациенти, страдащи от хепатит с различен произход, за профилактика на усложнения от лъчева или химиотерапия и странично действие при прилагането на антибиотици и други лекарствени препарати, атеросклероза и затлъстяване, холецистит, цироза на черния дроб, хронични интоксикации, нарушена обмяна на веществата и забавени функции на черния дроб.

С напредването на възрастта естествено състояние за човешкия организъм е намаляването на неговия клетъчен активитет. Хранителната добавка OVAGEN®  е отличен продукт за всеки, който иска да поддържа максимална продължителност на живота си и да забави процеса на стареене.

Хранителната добавка OVAGEN®  е естествена за човешкия организъм. Този факт дава възможност за нейното приемане и лесно комбиниране с други хранителни добавки и лекарства и може да се използва като допълнение към конвенционално медицинско лечение.

Хранителната добавка OVAGEN® е налична в опаковка от 20 и 60 капсули по 0,2 г. Всяка капсула съдържа пептиден комплекс АС-3 (лейцин, глутаминова киселина, аспарагинова киселина), микрокристална целулоза, желатин, лактоза, калциев стеарат и титаниев диоксид.

Препоръчителният прием за лица над 18 г. е по 1-2 капсули 1-2 пъти дневно по време на хранене. Продължителност на приемане – 10-30 дни. Целесъобразно е да се проведе повторен курс след 4-6 месеца.